Πέμπτη 13/1 12μμ: Μικροφωνική στη Νομική – Αλληλεγγύη στο Στέκι στο Βιολογικό

Την προηγούμενη Πέμπτη, 6/1/2021, βγήκαν στην εκπομπή τους στην ΕΡΤ ο Κώστας Παπαχλιμίντζος και η Χριστίνα Βίδου και κάλυψαν την εκκένωση του στεκιού στο Βιολογικό στην Θεσσαλονίκη, με τον συνήθη τρόπο: αναπαράγοντας το έτοιμο ρεπορτάζ της αστυνομίας. Δείχνοντας τα πλάνα της εκκένωσης, μιλώντας για ευρήματα “πολεμοφοδίων”, και αναρωτώμενα “ποιοί ήταν αυτοί οι καταληψίες” που είχαν το στέκι στο Βιολογικό για 34 χρόνια; Τί κάνανε; Περνούσε από γενιά σε γενιά; Ήταν αυτοί οι “αιώνιοι φοιτητές”;

Ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης προφανώς και δεν μπορούν να κάνουν μια έρευνα για να απαντήσουν τα ερωτήματά τους.

Μετά το “ρεπορτάζ” για το στέκι στο Βιολογικό, ο Παπαχλιμίντζος όμως είπε να μοιραστεί μια “ωραία πληροφορία” που ανακάλυψε:

Πως “στην μαγική Αθήνα”, όπως είπε, το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής είναι κατάληψη! Πως είναι ένας χώρος όπου “αυτοδιαχειριζόμενοι στεκίτες […] φτιάχνουν τους καφέδες τους, τους πουλάνε, τσεπώνουν τα λεφτά” και είναι “άρχοντες”. Μια πονηρή επιχείρηση που πήρε τον χώρο από το πανεπιστήμιο και δεν πληρώνει λογαριασμούς!

Τα στέκια και οι καταλήψεις στις σχολές είναι χώροι πολιτικής ζύμωσης και αγώνα, και εμπόδια στην επιχειρηματικοποίηση και την επιτήρηση του πανεπιστημίου, και ως τέτοια μπαίνουν στο στόχαστρο, όπως δείχνει η εκκένωση του στεκιού στο Βιολογικό και ο ευρύτερος μιντιακός λογος.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ 12:00 ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!